Αναγνώστες

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012


Για το σώμα:


ΑΠΟΛΕΠΙΣΗ ΣΩΜΑΤΟΣ
Υλικά:
1 κούπα ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα ή βανίλια (για τα γλυκά)
λάδι μέχρι να σκεπάσει την ζάχαρη
Εκτέλεση:  Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε μία κούπα και ανακατεύουμε καλά. Μετά το μπάνιο μας απλώνουμε σε βρεγμένο δέρμα και κάνουμε απαλό μασάζ για αρκετή ώρα (μπορούμε στο σώμα αλλά και στο πρόσωπο). Ξεπλένουμε μετά πολύ καλά.



Απολεπιστικό σώματος με μέλι:
Υλικά:
3 κ.σ. Μέλι
3 κ.σ. Χονδρό ιωδιούχο αλάτι
3 κ.σ. Σόδα φαγητού
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας (π.χ. αιθέριο έλαιο μύρου, τριαντάφυλλου, γερανιού τα οποία είναι ιδιαίτερα αντιγηραντικά και αναπλαστικά)


Απολεπιστικό σώματος με φράουλες:
Υλικά:
10 φράουλες
2 κ.σ. Αμυγδαλέλαιο
2 κ.σ. Χονδρό ιωδιούχο αλάτι
Εκτέλεση: Αναμίξτε όλα τα υλικά και απλώστε το μείγμα στο σώμα σας κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Αφήστε το για 5 λεπτά και ξεβγάλτε με χλιαρό νερό. Το δέρμα σας θα γίνει πιο λευκό και απαλό.



Απολέπιση με μπανάνα:
Φτιάξτε μόνες σας ένα εύκολο σπιτικό απολεπιστικό για το σώμα σας και κάντε το μπάνιο σας το δικό σας προσωπικό spa, με εύκολο και απλά με υλικά από την κουζίνα σας.  
Υλικά:
1 μπανάνα
2-3 κουταλιές σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά ροδόνερο αν έχετε λίγο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση: Ανακατεύετε όλα τα παραπάνω υλικά, αφού έχετε πρώτα λιώσει την μπανάνα. Το scrub για το σώμα σας είναι έτοιμο. Το απλώνετε στο σώμα από κάτω προς τα πάνω με κυκλικές κινήσεις εκτός από τον καθαρισμό της επιδερμίδας σας από τα νεκρά κύτταρα επιτυγχάνετε και ενυδάτωση.





Για απολέπιση σώματος (τόνωση, απαλότητα):
Ανακατεύουμε baby oil η μαγειρικό λάδι με ζάχαρη και δημιουργούμε έτσι ένα φυσικό scrub. Κάνουμε μασάζ στο σώμα μας και ξεπλένουμε με σαπούνι και νερό. Κάνει το δέρμα απαλό και βοηθά στην κυκλοφορία του αίματος.





Λοσιόν ενυδάτωσης:

Αναμείξτε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι, ένα κουταλάκι σπορέλαιο, και 1/4 του κουταλιού χυμό λεμονιού. Απλώστε το μείγμα στα χέρια, τους αγκώνες και οπουδήποτε άλλου νοιώθετε το δέρμα σας ξηρό. Αφήστε 10 λεπτά και ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό.


Ενυδάτωση:

Προσθέστε 1/4 της κούπας μέλι στο νερό της μπανιέρας σας, και δείτε διαφορά στο δέρμα σας. Εκτός από το γεγονός ότι θα πάρει ένα απαλό φυσικό άρωμα, θα γίνει λείο και δροσερό χωρίς τη ξηρότητα που προκαλούν συνήθως τα διάφορα σαπούνια.



Μάσκα ενυδάτωσης με σοκολάτα:
Υλικά:
1 κούπα τριμμένη σοκολάτα
½ κούπα κερί μέλισσας
2 κ.σ. αμυγδαλέλαιο
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο πορτοκάλι
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο γιασεμί
Εκτέλεση: Σε μπέν μαρί λιώστε το κερί μαζί με τη σοκολάτα και το αμυγδαλέλαιο. Μόλις αρχίσει να κρυώνει το μείγμα προσθέστε και τα αιθέρια έλαια. Ενώ το μείγμα είναι ακόμη ζεστό αλλά προσοχή όχι καυτό, απλώστε το στο σώμα σας και αφήστε το για 15 λεπτά. Η ευεργετική αυτή μάσκα σφραγίζει στα κύτταρα την υγρασία ενώ ταυτόχρονα τα αιθέρια έλαια που περιέχει σας χαλαρώνουν και σας αναζοωγονούν.



Σπιτικό γαλάκτωμα σώματος:
Ενυδατώστε την επιδερμίδα του κορμιού σας μετά το μπάνιο με ένα απαλό γαλάκτωμα, που θα ετοιμάσετε μόνες σας. Η συνταγή είναι απλή, όπως όλα τα πολύτιμα πράγματα... Ανακατεύετε ένα κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι με ένα κουταλάκι του τσαγιού ελαιόλαδο και απλώνετε το μείγμα σε όλο σας το σώμα. Το γιαούρτι έχει μοναδικά ευεργετικές ιδιότητες απέναντι στο ταλαιπωρημένο και ευαίσθητο δέρμα. Δεν είναι τυχαίο ότι θεωρείται "πρώτη βοήθεια" στα εγκαύματα από τον ήλιο


Για τα χέρια και το σώμα:

Για βελούδινα χέρια:
ανακατεύουμε 1/3 της κούπας γλυκερίνη με 2/3 της κούπας ροδόνερο και με το μείγμα που θα πάρουμε κάνουμε απαλό μασάζ στα χέρια καθημερινά. Άμα περισσέψει, το φυλάμε στο ψυγείο για επόμενη χρήση.

Για να δυναμώσουμε τα νύχια:
χτυπάμε καλά έναν κρόκο αυγού και βυθίζουμε τα νύχια μας μέσα, για περίπου 5 λεπτά.

Για δυνατά νύχια, χωρίς παρανυχίδες:
ζεσταίνουμε λίγο φυτικό λάδι και βυθίζουμε τις άκρες των δαχτύλων για περίπου 5 λεπτά. Σκουπίζουμε το λάδι και κάνουμε για λίγο ελαφρό μασάζ.


Αποσμητικό για τα πόδια:
Ρίξτε μερικά φλυτζάνια τοματοχυμό σε μια λεκάνη με νερό και μουλιάστε τα πόδια σας για τουλάχιστον 15 λεπτά.
 Αποσμητικό για τα πόδια (Νο2):
τρίψτε λίγο φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο ή μέντα και ανακατέψτε τον με απλή πούδρα. Πουδράρετε μ’ αυτό, το εσωτερικό των παπουτσιών, προτού τα φορέσετε. Εναλλακτικά, μπορείτε να ανακατέψετε αιθέριο έλαιο βασιλικού, δυόσμου ή μέντας με πούδρα (2 σταγόνες ελαίου ανά 1 κουταλιά πούδρας), και να αφήσετε να στεγνώσει, προτού την χρησιμοποιήσετε.



Αποσμητικό για το σώμα:
Προσθέστε στον χυμό 24 ραπανιών, 1/4 του κουταλιού, γλυκερίνη. Ανακατέψτε καλά. Ψεκάστε ή τρίψτε λίγο στις μασχάλες. Το μίγμα διατηρείται στο ψυγείο.
Λίγος χυμός σέλινου ή μαϊντανού στο νερό του μπάνιου, μπορεί να απομακρύνει αποτελεσματικά διάφορες δυσάρεστες οσμές.


Αποτελεσματικό αποσμητικό για το σώμα, είναι η μαγειρική σόδα! Προσθέστε λίγη στο νερό του μπάνιου και μετά το μπάνιο, αφού σκουπιστείτε, βάλτε λίγη στις μασχάλες.




Δεν υπάρχουν σχόλια: