Αναγνώστες

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012


ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ:

1.  Λάδι για μασάζ κατά της κυτταρίτιδας:

Υλικά:
(τα αιθέρια έλαια μπορείτε να τα προμηθευτείτε από ένα οποιοδήποτε φαρμακείο)
- 2 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο (30 ml)
- ½ κουταλάκι του γλυκού έλαιο jojoba
- ½ κουταλάκι του γλυκού καροτέλαιο
- 30 σταγόνες αιθέρια έλαια από τις παρακάτω προτεινόμενες φόρμουλες:

(1η φόρμουλα)
8 σταγόνες αιθέριο έλαιο μάραθου
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού
12 σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ

(2η φόρμουλα)
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο βασιλικού
8 σταγόνες αιθέριο έλαιο θυμαριού
12 σταγόνες αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ
Εκτέλεση: Ανακινήστε πολύ καλά όλα τα υλικά σε ένα σκουρόχρωμο γυάλινο μπουκαλάκι και βάζοντας πολύ μικρή ποσότητα στα επίμαχα σημεία κάντε μασάζ με κυκλικές κινήσεις!
Από το βιβλίο της Valerie Worwood, "The Complete Book of Essential Oils & Aromatherapy"


2. Κρέμα καταπολέμησης της κυτταρίτιδας:
Υλικά:
1/4 φλιτζανιού κατακάθια καφέ (ότι μείνει στο φίλτρο αφού φτιάξετε γαλλικό καφέ ή το κατακάθι από ελληνικό καφέ)
1 κουταλιά σούπας λάδι ή λίγο κρέμα σώματος
Διάφανη μεμβράνη (αυτή που αγοράζετε για τη διατήρηση των τροφίμων)
Εκτέλεση: Ανακατεύετε το μίγμα καφέ και λαδιού (ή κρέμας) μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Το απλώνεται στα σημεία που έχετε πρόβλημα. Τυλίγετε με τη διάφανη μεμβράνη και αφήνετε 15 λεπτά.
Ξεπλένετε με χλιαρό νερό.


Λάδι για την κυτταρίτιδα:
Υλικά:
100 ml Λάδι ψυχρής έλασης (αμυγδαλέλαιο, jojoba, σταφιδέλαιο, λάδι αβοκάντο κ.α)
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο πεύκο
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο κυπαρίσσι
10 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανο

Εκτέλεση: Ένας άλλος τρόπος καταπολέμισης της κυτταρίτιδας είναι να κάνετε μασάζ στα σημεία που έχετε πρόβλημα με το λαδάκι που που θα φτιάξετε με το έλαιο και τα αιθέρια έλαια. Καθημερινό μασάζ με το παραπάνω λάδι θα τονώσει την κυκλοφορία του αίματος και θα μειώσει την κυτταρίτιδα.



Απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα:
Μια συνταγή πολύ εύκολη και χωρίς πολλά έξοδα! Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνεις είναι η απολέπιση με σφουγγάρι λούφας – ξέρεις, τα σφουγγάρια με άγρια υφή. Οι κινήσεις σου θα πρέπει να είναι πάντοτε κυκλικές, ξεκινώντας από τους αστραγάλους και φθάνοντας στην περιοχή της καρδιάς – εννοείται ότι στην περιοχή της κοιλιάς και του στήθους οι κινήσεις σου θα πρέπει να είναι απαλές… το δέρμα είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο στα συγκεκριμένα σημεία. Η τραχιά υφή της λούφας θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και θα τονώσει την κυκλοφορία του αίματος. Για να έχεις αποτελέσματα θα πρέπει να τρίβεις το δέρμα σου καθημερινά για 5’ – τουλάχιστον στα "”προβληματικά σημεία”. Αν το δέρμα σου είναι ευαίσθητο, αντί για λούφα μπορείς να χρησιμοποιήσεις peeling με λεπτούς κόκκους.
Η συνταγή δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τις θεραπείες που γίνονται στα κέντρα αισθητικής.

Υλικά:
1 κούπα καλαμποκέλαιο
1/2 της κούπας χυμό γκρέιπφρουτ
2 κουτ. της σούπας αποξηραμένο θυμάρι

Εκτέλεση: Ανακάτεψε τα υλικά σε ένα μπολάκι και κάνε μασάζ στους γλουτούς, στους μηρούς και γενικά όπου έχεις κυτταρίτιδα. Αν θέλεις, για έξτρα αποτελέσμα μπορείς να τυλίξεις τις περιοχές με διάφανη πλαστική μεμβράνη – σαν αυτή που χρησιμοποιούμε για να σκεπάζουμε τα φαγητά. Το τύλιγμα (body wrapping) βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση των συστατικών και αυξάνει την μικροκυκλοφορία, δημιουργώντας υπεραιμία κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό στην καταπολέμηση της κυτταρίτιδας. Μείνε έτσι τυλιγμένη  για 15-20’ και στην συνέχεια ξέπλυνε με κρύο νερό. Την θεραπεία αυτή μπορείς να την κάνεις 1-2 φορές την εβδομάδα.


Μπάνιο για αδυνάτισμα και καταπολέμηση της κυτταρίτιδας:

Το αλάτι, το ξύδι και ο κισσός βοηθούν στην εξαφάνιση της κυτταρίτιδας και στο αδυνάτισμα. Αυτά έχουν την ιδιότητα, να διεισδύουν στα βαθύτερα στρώματα της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα να χάνεις βάρος και να αποβάλλεις τις τοξίνες που είναι υπεύθυνες για την δημιουργία κυτταρίτιδας και τοπικού πάχους. Πως; Δες παρακάτω:
Γέμισε την μπανιέρα σου με ζεστό νερό – όχι καυτό! – και πρόσθεσε μέσα 3 χούφτες χοντρό αλάτι. Χαλάρωσε για 20’ και την επόμενη φορά, αντί για αλάτι, πρόσθεσε 3 κιλά ξύδι.
Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις είναι χρησιμοποιήσεις φύλλα κισσού. Κόψε πολλά φύλλα από κισσό – φαντάσου μια σακούλα, σαν αυτή που παίρνουμε από τα supermarket – και ξέπλυνέ τα για να καθαρίσουν. Ρίξτα σε μια κατσαρόλα, με το νερό να καίει αλλά να μην βράζει και άφησέ τα έτσι για 5-6 ώρες. Στην συνέχεια στράγγιξε τα φύλλα και ρίξε το ζουμί τους στην μπανιέρα.
Για να έχεις αποτελέσματα. θα πρέπει να κάνεις τα παραπάνω για 1-2 φορές την εβδομάδα.
Αντενδείξεις:Άτομα που έχουν προβλήματα με την καρδιά τους Άτομα που εμφανίζουν φλεβίτιδα Άτομα με ευρυαγγείες



Βελούδινη επιδερμίδα χωρίς κυτταρίτιδα:
Υλικά:
1000ml καθαρό οινόπνευμα
100gr γλυκερίνη
2 χούφτες γεμάτες φρέσκα φύλλα κισσού
Εκτέλεση: Τα βάζουμε όλα σε ένα μπουκάλι του 1,5 λίτρου και το ανακινούμε συχνά.  Μετά την 5 ημέρα το επαλείφουμε στις περιοχές που θέλουμε.
Για καλύτερα αποτελέσματα τυλιγόμαστε με διαφανή μεμβράνη.
Ωστόσο δεν σταματάμε να το ανακινούμε.
Χαρίζει βελούδινη επιδερμίδα λόγω της γλυκερίνης, καταπολεμά δραστικά την κυτταρίτιδα και αδυνατίζει!


Οι 6 τροφές του χειμώνα που εξαφανίζουν την κυτταρίτιδα!:
1. Εσπεριδοειδή & ακτινίδια:
πλούσια σε βιταμίνη C, η οποία συμβάλλει στη διατήρηση της σφριγηλότατος και του κολλαγόνου της επιδερμίδας.

2. Μανιτάρια:
εξαιρετική τροφή χάρη στο υψηλό τους περιεχόμενο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και ανόργανα στοιχεία. Έχουν μικρή θερμιδική αξία (150γρ. μανιτάρια δίνουν μόνο 32 θερμίδες, λιγότερη και από ένα φρούτο). Οι πρωτεΐνες που περιέχουν είναι υψηλής βιολογικής αξίας και βοηθούν στη μείωση της κατακράτησης υγρών, που είναι χαρακτηριστική στην περίπτωση της κυτταρίτιδας.

3. Όσπρια & πράσινα λαχανικά (μαρούλι, σπανάκι, μπρόκολο, ρόκα):
Οι φυτικές ίνες όχι μόνο μειώνουν την απορρόφηση λίπους, αλλά αυξάνουν ταυτόχρονα και τον κορεσμό, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ποσότητα φαγητού που καταναλώνεται. Επιπρόσθετα, δεν προκαλούν απότομες αλλαγές στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και μειώνουν το ρυθμό της λιπογένεσης, χάρη στο ότι προκαλούν χαμηλή έκκριση ινσουλίνης.

4. Κάστανα:
πλούσιο περιεχόμενο σε σύνθετους υδατάνθρακες και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που ενισχύουν το μεταβολισμό.

5. Ελιές/ξηροί καρποί:
πλούσιο σε βιταμίνη Ε προλαμβάνει τη γήρανση του δέρματος, την αφυδάτωση, την ξηρότητα και τη δημιουργία ραγάδων της επιδερμίδας, χάρη στην αντιοξειδωτική της δράση που εμποδίζει το σχηματισμό ελεύθερων ριζών. Ταυτόχρονα, οι ελιές και οι ξηροί καρποί διακρίνονται για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα τα οποία με την αντιφλεγμονώδη δράση τους, ενισχύουν την καύση λίπους.

6. Πράσινο τσάι:
Μελέτες δείχνουν ότι η καθημερινή κατανάλωση (2-3 ποτήρια) πράσινου τσαγιού με διπλάσια περιεκτικότητα σε κατεχίνες συμβάλλει στην αυξημένη καύση θερμίδων και συνεπώς στην απώλεια και τη διατήρηση του βάρους. Οι κατεχίνες παρουσιάζουν σημαντική δράση στο λιπώδη ιστό στην περιοχή της κοιλιάς, ενώ συμβάλλουν και στη βελτίωση της κατανομής του λίπους στο σώμα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: