Αναγνώστες

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012


ΚΡΕΜΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ:

Κρέμα Πορτοκαλιού /Γκρέιπ Φρουτ για λιπαρές Επιδερμίδες:
Υλικά:
15gr. Κερί Μέλισσας
45gr. Λανολίνη
125ml. Σιτέλαιο ή Ηλιέλαιο
125ml. Χυμό από το Πορτοκάλι και Γκρέιπ Φρουτ μαζί
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το κερί μέλισσας χωριστά. Σε μία κατσαρόλα με ελαφρώς ζεστό νερό που βράζει τοποθετούμε ένα πήλινο μπολ με την λανολίνη να λιώσει. Ρίχνουμε μετά και το λιωμένο κερί στην λανολίνη και το λάδι μαζί. Ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθούν καλά. Αμέσως μετά ρίχνουμε σταγόνα-σταγόνα τον χυμό του πορτοκαλιού και γκρέιπ φρουτ στο μίγμα αυτό και ανακατεύουμε συνεχώς. Έπειτα το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και το ανακατεύουμε ξανά προσεχτικά μέχρι να κρυώσει το μίγμα και να αρχίζει να γίνεται κρέμα. Τώρα το χύνουμε σε γυάλινο βαζάκι και το βιδώνουμε καλά! Έτοιμη η κρέμα για της κουρασμένες λιπαρές επιδερμίδες!



Κρέμα προσώπου με μήλο - Θρεπτική Κρέμα Μήλου:
Υλικά:
500gr. πολτοποιημένα μήλα
500ml. Σιτέλαιο ή Ηλιέλαιο
30gr. Κερί μέλισσας
10gr. Λανολίνη
100ml. Ανθόνερο (από άνθη Μηλιάς, ή Τριανταφυλλιάς)
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε κομματάκια και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ πολύ καλά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό το οποίο αφήνουμε να βράζει ελαφρώς, και τοποθετούμε ένα άλλο πήλινο μπολ μέσα σ' αυτήν με το λάδι και την λανολίνη. Εκ των προτέρων λιώνουμε το κερί μέλισσας χωριστά σένα άλλο πήλινο ποτήρι και το ρίχνουμε μέσα στο λάδι και την λανολίνη που έχουμε λιώσει. Αμέσως μετά ρίχνουμε τον πολτό μήλου και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αναμιχθούν καλά όλα τα υλικά και να σχηματίσουν μια λεία κρέμα.. Ύστερα τραβάμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε σταγόνα-σταγόνα το ανθόνερο και ανακατεύουμε ταυτόχρονα, μέχρι να διαλυθεί το ανθόνερο στην λανολίνη. Το ξαναθερμένουμε μετά για λίγο και το περνάμε μετά από ένα τουλπάνι η από ένα στραγγιστήρι! Γεμίζουμε μετά ένα γυάλινο βαζάκι και το κλείνουμε καλά, αφήνοντας την κρέμα να κρυώσει. Έτοιμη η κρέμα μας για όλες της επιδερμίδες!



Συνταγή ομορφιάς (για ρυτίδες):
3 κάψουλες βιταμίνη Ε
1 κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού χυμός λεμονιού
1/2 κουταλάκι του γλυκού μέλι
και έχουμε μια άριστη αντιρυτιδική μάσκα προσώπου....την απλώνουμε στο πρόσωπο για δεκαπέντε λεπτά....ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.

10 σταγόνες αιθέριο έλαιο πατσουλί
2 κουταλιές της σούπας έγχυμα σύμφυτου
2 κουταλιές της σούπας έγχυμα αμαμηλίδας
και με ένα βαμβάκι περνάμε το πρόσωπό μας με έμφαση στα σημεία με τις περισσότερες ρυτίδες.

αγνό λάδι καρύδας
μερικές σταγόνες βιταμίνης Ε
αποτελεσματικότατο αντιρυτιδικό. Κάνουμε ελαφρύ μασάζ στα σημεία των ρυτίδων λίγο πριν πέσουμε για ύπνο. Ορατή η διαφορά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

χυμός ανανά και χυμός πράσινου μήλου
και επάλειψη κατά τακτά χρονικά διαστήματα του προσώπου μας εξαφανίζει μικρές ρυτίδες και εμποδίζει την εμφάνιση καινούργιων.

και
τα αποτελεσματικότερα αιθέρια έλαια για τις ρυτίδες πάντα αναμεμιγμένα με ένα λάδι βάσης όπως το αμυγδαλέλαιο είναι:
αιθέριο έλαιο φασκόμηλου,
αιθέριο έλαιο γκρέιπφρουτ,
αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου,
θυμόμαστε να πίνουμε πολύ νερό, χυμούς  καρότων, τομάτας, λεμονιών, πορτοκαλιών.



Για τις πρώτες ρυτίδες:
Οι πρώτες ρυτίδες στο πρόσωπο πριν γίνουν πολύ έντονες, μπορούν να καταπολεμηθούν με την μαγιά της μπύρας. Κοπανίστε λίγη μαγιά μπύρας, προσθέστε λίγο χλιαρό νερό και απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο σας κάνοντας ελαφρύ μασάζ με τις άκρες των δακτύλων σας. Αφήστε το μείγμα να επιδράσει για 20 λεπτά και μετά αφαιρέστε το με χλιαρό νερό. Προσοχή όχι στα μάτια, μόνο στα πλάγια των ματιών, ΟΧΙ πάνω στα βλέφαρα ή κάτω από τα μάτια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: