Αναγνώστες

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012


ΜΑΣΚΕΣ ΠΡΟΣΩΠΟΥ:


Μάσκα για σύσφιξη:
Ανακατέψτε ένα κουτάλι της σούπας μέλι, ασπράδι από ένα ωμό αυγό, ένα κουταλάκι του γλυκού γλυκερίνη (θα την βρείτε σε όλα τα φαρμακεία) και προσθέστε λίγο αλεύρι μέχρι το μείγμα να πάρει τη μορφή κρέμας. Απλώστε το μείγμα στο πρόσωπο και το λαιμό, και αφήστε για 10 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.


Μάσκα για ενυδάτωση:
Αναμείξτε 2 κουταλιές της σούπας μέλι με 2 κουταλάκια γλυκού φρέσκο πλήρες γάλα. Απλώστε το μείγμα αυτό στο πρόσωπο και το λαιμό, κάνοντας απαλό κυκλικό μασάζ. Αφήστε το 10 λεπτά και μετά ξεπλυθείτε με χλιαρό νερό.

Μάσκα για όλους τους τύπους δέρματος:
Λιώστε μια μπανάνα και απλώστε τον πολτό στο πρόσωπο και στο λαιμό σας. Αφήστε για 10 - 15 λεπτά.


Μάσκα αναζωογόνησης:
Λιώστε σε ένα μπολ ένα κεσεδάκι φράουλες και προσθέστε τρεις κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι. Ανακατέψτε και απλώστε το μείγμα στο πρόσωπό σας για 30 λεπτά.




Μάσκα για την ακμή:
Υλικά:
2κουτ. του γλυκου αλευρι
1 ασπράδι αυγού
Εκτέλεση: Χτυπάμε το αυγό μέχρι να γίνει μαρέγκα και έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι. Αλείφουμε το πρόσωπο μας, το αφήνουμε για 15 λεπτά και μετά ξεπλένουμε με κρύο νερό και σαπούνι


Υλικά:
3 κουτ. του γλυκού χαμομήλι
1 1/2 λίτρο νερό
Εκτέλεση: Βράζουμε το νερό με το χαμομήλι και κάνουμε ατμόλουτρα. (όπως είναι γνωστό το χαμομήλι έχει καταπραϋντικές ιδιότητες και αποτοξινώνει).



Σπιτικές μάσκες προσώπου:

Μάσκα από γιαούρτι για όλους τους τύπους δέρματος:
Η μάσκα αυτή είναι ιδανική για τις επιδερμίδες που έχουν καεί από τον ήλιο καθώς και για όλoυς τους τύπους δέρματος.

Υλικά:
1 κουταλάκι γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι ρευστό μέλι
Εκτέλεση: Αναμιγνύετε τα υλικά και απλώνετε την μάσκα στο δέρμα σας. Αφήστε την για 15 λεπτά, πλύντε το πρόσωπό σας και σκουπίστε το με καθαρό πανί. Συνεχίστε με την υδατική σας κρέμα.


Μάσκα μπανάνας για λιπαρά δέρματα. Η μάσκα αυτή καταπραΰνει το δέρμα.
Υλικά:
1 μπανάνα κατα προτίμηση ώριμη (μπορείτε να φυλάξετε τις ώριμες μπανάνες στο ψυγείο αλλά θα χρειαστεί να την αφήσετε να ξεπαγώσει πριν την χρήση)
1 κουταλάκι μέλι
1 πορτοκάλι ή λεμόνι
Εκτέλεση: Ανακατέψτε καλά την μπανάνα με το μέλι. Προσθέστε μερικές σταγόνες χυμό προρτοκαλιού ή λεμονιού. Απλώστε την στο πρόσωπο για 15 λεπτά και ξεβγάλτε καλά με βρεγμένο πανί.


Μάσκα φράουλας για λιπαρά δέρματα.
Οι φράουλες και ο χυμός λεμονιού περιέχουν φυσικά τονωτικά.
Σημείωση: Πρόκειται για διπλή δόση, επομένως είτε θα πρέπει να υπολογίσετε την μισή δόση ή να καλέσετε και κάποια φίλη σας.
Υλικά:
1 κουταλάκι χυμό λεμονιού
2 ασπράδια αυγού
3 κουταλάκια μέλι
1 φλυτζάνι φράουλες
Εκτέλεση: Χτυπήστε στο μπλέντερ τα παραπάνω υλικά. Απλώστε την μάσκα στο δέρμα σας για 10 λεπτά. Ξεβγάλτε.

Μάσκα τραντάφυλλου για μεικτά δέρματα.
Η μάσκα αυτή με βάση το τριαντάφυλλο, είναι ιδανική στο να εξισορροπεί τις λιπαρές και ξηρές περιοχές τις επιδερμίδας σας.
Υλικά:
6 φρέσκα ροδοπέταλα
2 κουταλάκια ροδόνερο
1 κουταλάκι γιαούρτι σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι ρευστό μέλι
Εκτέλεση: Μουσκέψτε τα ροδοπέταλα και λιώστε τα σε ένα μπώλ. Προσθέστε το ροδόνερο, το γιαούρτι και το μέλι. Ανακατέψτε καλά και απλώστε το στο δέρμα σας. Αφήστε το για 10 λεπτά και ξεβγάλτε.



ΜΑΣΚΑ ΟΜΟΡΦΙΑΣ- ΣΜΥΡΝΗ.
Παίρνουμε ρύζι που χυλώνει πολύ. Αυτό που βάζουμε στις σούπες μια χαρά κάνει τη δουλειά του. Το βράζουμε με ένα ποτήρι νερό να γίνει λαπάς. Το σουρώνουμε και κρατάμε το νερό του σουρώματος. Το ρύζι δεν το πετάμε: μπορούμε όταν στεγνώσει να το κονιορτοποιήσουμε και να το κάνουμε πούδρα προσθέτωντας λίγο χρώμα μέσα. Στο σουρωμένο νερό του ρυζιού βάζουμε 2 σταγόνες λάδι το ανακατεύουμε καλά. Περιμένουμε να γίνει χλιαρό το μείγμα, το απλώνουμε σε καθαρό πρόσωπο και το αφήνουμε εκεί για δέκα λεπτά. Μετά να το ξεβγάζουμε με άφθονο νερό και το δέρμα μας λάμπει από καθαριότητα και φρεσκάδα.



Ενυδατική μάσκα προσώπου (που κάνει θαύματα):
Χτυπάμε στο μίξερ λίγο φρέσκο μάραθο και κατόπιν το ανακατεύουμε με γιαούρτι. Το απλώνουμε στο πρόσωπο μας και το αφήνουμε μισή ώρα. Όσο περισσότερο το αφήσετε τόσο καλύτερα. Πλένουμε το πρόσωπο μας με χλιαρό νερό και απλώνουμε μέλι που το έχουμε ζεστάνει λίγο (λίγο όμως, μην καούμε). Το αφήνουμε για ένα τέταρτο της ώρας και το ξεβγάζουμε. Τα αποτελέσματα είναι καταπληκτικά.




Για νεανικό πρόσωπο:
Υλικα:
3μεγαλα καροτα
4κουταλιες γιαουρτι
1κουταλακι μελι.
Εκτέλεση: Βραζουμε τα καροτα και τα πολτοποιουμε στη συνεχεια τ ανακατευουμε με το γιαουρτι και το μελι. Απλωνουμε σε καθαρο προσωπο και λαιμο, το αφηνουμε 15 λεπτα και ξεβγαζουμε με χλιαρο νερο. Το αποτελεσμα ειναι οτι το δερμα γινεται σφριγιλο και νεανικο.


Μάσκα με ροδάκινο και κονιάκ: 
Λιώστε ένα ώριμο ροδάκινο σε ένα μπολ και ανακατέψτε το με μια κουταλιά της σούπας κονιάκ. Ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να γίνει ενιαίο και απλώστε το στο πρόσωπο σας για 20 λεπτά και ξεπλύνετε με κρύο νερό.


Μάσκα με ντομάτα για λιπαρά δέρματα:
Λιώστε μια ώριμη ντομάτα σε ένα μπολ. Απλώστε το μείγμα στο δέρμα και αφήστε το για 15 με 20 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.


Μάσκα με μπανάνα:
Λιώστε μια ώριμη μπανάνα σε ένα μπολ και προσθέστε μέσα στο μείγμα ένα κουταλάκι μέλι. Απλώστε στο δέρμα και αφήστε το για 10 λεπτά. Η μάσκα αυτή έχει την ιδιότητα να συσφίγγει το δέρμα και σύμφωνα με έγκυρες πηγές (!) την χρησιμοποιούν οι σταρ του σινεμά για την σύσφιξη του στήθους τους. (!)


Μάσκα με μέλι:
Απλώστε 2 κουταλιές μέλι στο πρόσωπο σας και αφήστε το για 15 λεπτά. Ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.



Ασπράδια αυγού και μέλι(για ξηρές επιδερμίδες):
Το ασπράδι του αυγού θεωρείται ως το πιο φυσικό υδατικό συστατικό. Η ακόλουθη μάσκα βοηθά στην βαθιά ενυδάτωση του δέρματος. Ανακατέψτε : 1 κουτάλι της σούπας μέλι 1 ασπράδι αυγού ½ κουτάλι της σούπας αμυγδαλέλαιο 1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι. Το μέλι απαλύνει το δέρμα ενώ το ασπράδι του αυγού και το αμυγδαλέλαιο ενυδατώνουν την επιδερμίδα. Το γιαούρτι βοηθά στην σύσφιξη και λείανση των δερματικών πόρων.


Ασπράδια αυγού , Αβοκάντο και Μud Mask(για λιπαρές επιδερμίδες):
Προμηθευτείτε μια μάσκα πηλού (Mud Mask) από ένα φαρμακείο ή από ένα κατάστημα καλληντικών. Η μάσκα αυτή έχει την ιδιότητα να αφαιρεί την λιπαρότητα από το δέρμα σας.
Ανακατέψτε :1 κουτάλι της σούπας μάσκα πηλού 1 ασπράδι αυγού λιωμένο αβοκάντο
Προσπαθήστε να φτιάξετε ένα ενιαίο μείγμα. Το αβοκάντο ενυδατώνει το δέρμα σας χωρίς όμως να του αφήνει γυαλάδα.


Θρεπτική μάσκα με κουάκερ και γάλα (σύσφιξη, λεύκανση, λάμψη, τόνωση):
Αλέθουμε το κουάκερ στο μλπέντερ μέχρι να γίνει σκόνη. Θερμαίνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων το γάλα (ίσα για το πρόσωπο. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλεσμένο κουάκερ σιγά σιγά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο και πηχτό μείγμα (αν θέλουμε προσθέτουμε και μια κουταλίτσα μέλι). Απλώνουμε στο πρόσωπο και το αφήνουμε μέχρι να στεγνώσει και να αρχίσει να "τραβάει". Ξεπλένουμε με άφθονο νερό.

Μάσκα με γιαούρτι (για ενυδάτωση):
Είναι μια μάσκα και για το πρόσωπο και για το σώμα. Ανακατεύουμε όση ποσότητα γιαουρτιού χρειάζεται με μέλι και το απλώνουμε στο πρόσωπο ή στο σώμα. Ξεβγάζουμε με άφθονο νερό.

Μάσκα από μέλι (θρεπτική, ενυδατική):
Με ένα σφουγγαράκι που βουτάμε σε ζεστό νερό κάνουμε μασάζ στο πρόσωπο για να ανοίξουν οι πόροι. Στη συνέχεια, αφού ζεστάνουμε το μέλι, το απλώνουμε στο πρόσωπο (απομακρύνει επίσης τα μαύρα στίγματα). Ξεπλένουμε με άφθονο νερό.




Μάσκα αντιγηραντική - αντιοξειδωτική:
Υλικά:
1 φλιτζάνι του καφέ (περίπου) ροδόνερο
5 δαμάσκηνα (χωρίς κουκούτσι)
5 φράουλες
2 κουτ. της σούπας ταχίνι
2 κουτ. της σούπας μέλι
1 κουτ. της σούπας σταφιδάκια
1 κουτ. του γλυκού κολοκυθόσποροι (αλεσμένοι)
1 κουτ. του γλυκού σκόνη κακάο
Εκτέλεση: Βάζουμε τα δαμάσκηνα μαζί με τα σταφιδάκια επί μία ώρα στο ροδόνερο για να μαλακώσουν και να απελευθερώσουν τα ευεργετικά συστατικά τους. Στη συνέχεια τα πολτοποιούμε στο μίξερ, προσθέτουμε τις φράουλες, το ταχίνι, το κακάο και τους κολοκυθόσπορους και τα ανακατεύουμε όλα μαζί μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος πολτός. Τέλος, προσθέτουμε δύο κουταλιές της σούπας μέλι και η μάσκα είναι έτοιμη.
Χρήση: Σε καθαρή επιδερμίδα, απλώνουμε σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό και αφήνουμε τη μάσκα να δράσει για 20-30 λεπτά. Στη συνέχεια την αφαιρούμε με χλιαρό νερό. Έχει όλα τα αντιοξειδωτικά, τις βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός καθημερινά. Χρησιμοποιείται 2-3 φορές την εβδομάδα με καταπληκτικά αποτελέσματα. Φωτίζει το δέρμα και το ξεκουράζει. Διατηρείται στο ψυγείο για επτά ημέρες ή στην κατάψυξη για ένα μήνα. Εάν θέλετε, μπορείτε ακόμη και να τρώτε κάθε μέρα δύο κουταλιές από τη μάσκα.
Ιδιότητες Αντιοξειδωτική, αντιγηραντική, αναζωογονητική, συσφιγκτική



Μάσκα για γρήγορο λίφτινγκ
Υλικά:
1 φύλλο αλόης
1 κουτ. της σούπας βρώμη (αλεσμένη)
1 κουτ. της σούπας πολτός ταχίνι
3 κουτ. της σούπας χυμός μήλου
2 κουτ. της σούπας χυμός ροδιού
1 κουτ. του γλυκού χυμός λεμονιού
1 κουτ. του γλυκού παρθένο ελαιόλαδο
Εκτέλεση: Καθαρίζουμε το φύλλο της αλόης, το πολτοποιούμε στο μίξερ και στη συνέχεια προσθέτουμε την αλεσμένη βρώμη, το ταχίνι, το χυμό του μήλου, του ροδιού, του λεμονιού και στο τέλος το λάδι και τα χτυπάμε όλα μαζί. Διατηρείται στο ψυγείο για μία βδομάδα.
Χρήση: Απλώνουμε τη μάσκα στο πρόσωπο για 20-30 λεπτά, την αφήνουμε να στεγνώσει εντελώς και στη συνέχεια την αφαιρούμε με χλιαρό νερό. Μπορεί να γίνεται καθημερινά επί μία εβδομάδα, για θεαματικό αποτέλεσμα. Κρατάμε μια δόση από το μίγμα και φυλάσσουμε το υπόλοιπο σε παγοκυψέλες στην κατάψυξη, όπου διατηρείται για ένα μήνα. Κάθε μέρα βγάζουμε 1-2 παγάκια και κάνουμε τη μάσκα.
Ιδιότητες Τονωτική, συσφιγκτική, ενυδατική.


Φυσική μάσκα ομορφιάς
Ασπράδια αυγού και μέλι (για ξηρές επιδερμίδες):
Το ασπράδι του αυγού θεωρείται ως το πιο φυσικό υδατικό συστατικό. Η ακόλουθη μάσκα βοηθά στην βαθιά ενυδάτωση του δέρματος.
Υλικά:
1 κουτάλι της σούπας μέλι
1 ασπράδι αυγού
½ κουτάλι της σούπας αμυγδαλέλαιο
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
Το μέλι απαλύνει το δέρμα ενώ το ασπράδι του αυγού και το αμυγδαλέλαιο ενυδατώνουν την επιδερμίδα. Το γιαούρτι βοηθά στην σύσφιξη και λείανση των δερματικών πόρων.


Φυσική μάσκα ομορφιάς
Οι φυσικές μάσκες ομορφιάς καθαρίζουν την επιδερμίδα, την ενυδατώνουν και προσφέρουν μοναδικές στιγμές χαλάρωσης. Ακολουθήστε τις συμβουλές μας και το δέρμα σας θα λάμπει από φρεσκάδα και υγεία!

Για λιπαρές επιδερμίδες: 
Υλικά:
½ αβοκάντο
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
φράουλες κομμένες σε φέτες.

Εκτέλεση: Ξεφλουδίστε και λιώστε το αβοκάντο και ανακατέψτε το με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ (εκτός από το αγγούρι και τις φράουλες).  Στη συνέχεια, βράστε 2 ½ φλιτζάνια νερό.  Ετοιμάστε 3 κουταλιές της σούπας δεντρολίβανο και μαϊντανό, βάλτε τα σε ένα μεγάλο μπολ και ρίξτε μέσα το ζεστό νερό. Σκεπάστε το κεφάλι σας με μία πετσέτα και σκύψτε πάνω από το μπολ με τα βότανα. Ο ατμός θα βοηθήσει τους πόρους να "ανοίξουν" και θα μαλακώσει την επιδερμίδα. Στη συνέχεια, απλώστε το μείγμα με το γιαούρτι στο πρόσωπο και αφήστε το για 10 λεπτά. Κλείστε τα μάτια και τοποθετήστε φέτες αγγουριού. Ξεπλύνετε τη μάσκα με ζεστό νερό. Για να τονώσετε την επιδερμίδα απλώστε σ’ όλο το πρόσωπο φέτες αγγουριού ή φράουλας, ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σας. Αφαιρέστε τη μάσκα με άφθονο νερό ή τονωτική λοτιόν. Απλώστε την ενυδατική σας κρέμα.



Μάσκα προσώπου για λάμψη: 
1/2 τριμμένο μήλο,
1 κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
**Επίσης για λάμψη:  Βράζουμε 2 κουταλιές της σούπας ρύζι σε 1/4 του λίτρου νερό.  Το αφήνουμε να κρυώσει και το απλώνουμε στο πρόσωπο.



Μάσκα προσώπου κατά της χαλάρωσης:
Ξεφλουδίζεις ένα μήλο και το πολτοποιείς στο μπλέντερ. Προσθέτεις μια κουταλιά κρέμα γάλακτος, μια κουταλιά μέλι και μια κουταλιά αλεύρι βρώμης. Τα ανακατεύεις καλά όλα μαζί μέχρι να γίνουν πηχτή κρέμα. Απλώνεις στο πρόσωπο και το λαιμό, περιμένεις για 20 λεπτά και ξεβγάζεις με χλιαρό νερό.


Μάσκα καθαρισμού για μπιμπίκια και σπυράκια: 
μία μεγάλη κουταλιά μαγιά μπύρας, μια κουταλιά δυνατό αφέψημα από άνθη λεβάντας και μια κουταλιά δυνατό αφέψημα θυμαριού. Την αφήνουμε 15-20 λεπτά και ξεπλένουμε.
Μάσκα για ανοιχτούς πόρους:
ένα ασπράδι αυγού καλά χτυπημένο, μια κουταλιά της σούπας αραβοσιτέλαιο και μια κουταλιά της σούπας αλεύρι. Την αφήνουμε κι αυτή για 15-20 λεπτά και ξεπλένουμε.


Για τα μαύρα στίγματα:
ζεσταίνουμε μέλι και απλώνουμε στο πρόσωπο. Αφήνουμε για 10-15 λεπτά και ξεπλένουμε με ζεστό νερό και μετά με κρύο.
Επίσης για τα μαύρα στίγματα:
τρίβουμε καλά με μια φέτα φρέσκιας ντομάτας και ξεπλένουμε με χλιαρό νερό.


Μάσκα προσώπου για την ακμή:
1 μήλο-
2 κουτ φρέσκο γιαούρτι
Εκτέλεση: Βράζετε το μήλο και στη συνέχεια το πολτοποιείτε στο μπλέντερ.Παίρνετε μια κουταλιά από τον πολτό μήλου και προσθέτετε φρέσκο γιαούρτι. Ανακατεύετε καλά. Απλώνετε το μίγμα στο πρόσωπο και στο λαιμό για 20 λεπτά. και ξεπλένετε με χλιαρό νερό.



Μάσκα ενυδάτωσης για δέρμα που διψάει:
1 μήλο-
1 κουτ σούπας μέλι.
Εκτέλεση: Ετοιμάζετε πολτό μήλου ακολουθώντας τις οδοηγίες της προηγούμενης μάσκας.Αναμιγνύετε τον πολτό- αφού τον αφησετε να κρυώσει- με το μέλι. Απλώνετε σαν μάσκα για 20 λεπτά και ξεπλένετε με χλιαρό νερό.



Πέντε σπιτικές μάσκες για το πρόσωπο:

Θρεπτική μάσκα με αβοκάντο και μέλι:
Υλικά:
1/4 αβοκάντο
1 κουτ. του γλυκού μέλι
2 κουτ. του γλυκού γιαούρτι
2 σταγόνες άρωμα γιασεμιού
1 απαλό ύφασμα
Εκτέλεση: Λιώστε το αβοκάντο με ένα πηρούνι και προσθέστε ένα κουταλάκι της σούπας μέλι και 2 κουταλάκια γιαούρτι. Ανακατέψτε καλά και προσθέστε δύο σταγόνες από το άρωμα γιασεμιού. Ανακατέψτε πάλι και αφήστε το μείγμα για 5 λεπτά. Βάλτε την μάσκα στο προσωπό σας και απλώστε την ώστε να γίνει λεπτή σε όλο το πρόσωπο. Αφήστε την για δέκα λεπτά να δράσει και μετά βγάλτε την με ένα απαλό ύφασμα και άφθονο χλιαρό νερό.


Μάσκα με ακτινίδιο για καθαρισμό και μάσκα με ακτινίδιο για θρέψη:

Για καθαρισμό: 
Κόψτε ένα ή δύο ακτινίδια σε μικρά κομμάτια και λιώστε τα στο μίξερ. Εφαρμόστε το μείγμα κατευθείαν στο πρόσωπο. Αυτό θα το απολεπίσει και θα το καθαρίσει έτσι ώστε να δείχνει απαλό και λείο. Αν σας τσούξει λίγο μην ανησυχήσετε. Σημαίνει ότι τα οξέα του χυμού του δρουν στην απολέπιση του δέρματος. Ξεπλύνετε το πρόσωπό σας μετά από 15 λεπτά και βάλτε ενυδατική κρέμα της αρεσκείας σας.

Για θρέψη: Θα χρειαστείτε ένα ακτινίδιο, μία μπανάνα και ένα κουταλάκι του γλυκού γιαούρτι. Ανακατέψτε όλα τα υλικά στο μπλέντερ, καθαρίστε καλά το πρόσωπό σας και εφαρμόστε το μείγμα για 15-20 λεπτά. Ξεπλύνετε καλά με άφθονο χλιαρό νερό.



Μάσκα Μήλου:
Το μήλο περιέχει ένζυμα που αποδεσμεύουν όλα τα νέκρα κύτταρα από την επιδερμίδα αφήνοντάς την λαμπερή και λεία. Είναι επίσης πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία και βιταμίνες (άλατα, βιταμίνες Α και C) που συντελούν στην φυσική διέγερση του κολλαγόνου
Για τόνωση:
Κόψτε και πολτοποιείστε  ένα ολόκληρο μήλο και προσθέστε 2 κουταλιές ροδόνερο. Απλώστε το μείγμα σε πρόσωπο και λαιμό για 20 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό. Αν θέλετε στο τέλος βάλτε και ενυδατική κρέμα.Για την ακμή: Βράστε ένα μήλο και έπειτα πολτοποιήστε το. Προσθέστε 2 κουταλιές άπαχο γιαούρτι φρέσκο και ανακατέψτε καλά. Απλώστε το μίγμα στο πρόσωπο και στον λαιμό για 20 λεπτά και ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.Για τα εγκαύματα από τον ήλιο: Βράστε και πολτοποιήστε ένα μήλο και αφήστε το να πάρει θερμοκρασία δωματίου. Προσθέστε λίγο μέλι και ανακατέψτε το μέχρι να γίνει μείγμα. Απλώστε σαν μάσκα στην πάσχουσα περιοχή και αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά.



Μάσκα με γιαούρτι και μέλι για πλήρη ενυδάτωση:
Από τις πιο απλές και παράλληλα ευεργετικές συνταγές. Θα χρειαστείτε μία κουταλία της σούπας γιαούρτι (όχι 0%) και μια αντίστοιχη κουταλιά μέλι, που καλό θα είναι να το έχετε ζεστάνει λίγο στο φούρνο μικροκυμάτων για να ρέει. Ανακατεύετε μαζί τα δύο υλικά και απλώνετε το μείγμα στο πρόσωπο. Το αφήνετε για ένα τέταρτο περίπου και το αφαιρείτε με χλιαρό νερό. Αν η επιδερμίδα σας είναι υπερβολικά ξηρή, τότε μπορείτε να διπλασιάσετε την ποσότητα του μελιού. Για λιπαρές επιδερμίδες συνίσταται και η προσθήκη μερικών σταγόνων από λάιμ.


Μάσκα με άργιλο και κρέμα γάλακτος κατά της λιπαρότητας:
Υλικά:
1 κουταλιά άργιλος
1 κουταλάκι κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι ελαιόλαδο
Εκτέλεση: Ανακατεύετε τα υλικά μέχρι να γίνουν ένα παχύ μείγμα και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το ελαιόλαδο για να βελτιώσετε την υφή. Βάλτε το μείγμα σε καθαρό πρόσωπο και αφήστε το να δράσει για 20', κατόπιν αφαιρέστε με χλιαρό νερό. Ο άργιλος βοηθάε τον καθαρισμό και στην απαλλαγή από το σμήγμα. Η κρέμα γάλακτος έχει μαλακτικές ιδιότητες και το ελαιόλαδο είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνες Α και Ε.
πηγη in 2 life



Mάσκα ομορφιάς με κακάο και καφέ:
Φτιάξε μια μάσκα προσώπου με υλικά που σίγουρα έχεις στην κουζίνα σου. Βοηθά τις άτονες επιδερμίδες, δίνει λάμψη και καταπολέμα το πρήξιμο κάτω από την περιοχή των ματιών.  
Υλικά:
 4 κ. σ. αλεσμένο καφέ εσπρέσο
4 κ. σ. κακάο χωρίς ζάχαρη
8 κ. σ. από κάποιο γαλακτοκομικό προϊόν (μπορείς να επιλέξεις πλήρες γάλα, κρέμα γάλακτος, γιαούρτι, γάλα καρύδας).
Επίσης αν θέλεις η μάσκα να είναι πιο σφιχτή μπορείς να χρησιμοποιήσεις αυγό αντί για γαλακτοκομικά προϊόντα.
Αν το δέρμα σου είναι αφυδατωμένο χρησιμοποίησε έλαια όπως ελαιόλαδο, παρθένο λάδι καρύδας ή αμυγδαλέλαιο.  
1κ. σ. μέλι (αν έχεις ξηρή επιδερμίδα) ή χυμό λεμονιού (αν έχεις λιπαρή επιδερμίδα)
Εκτέλεση: Ανακάτεψε τον καφέ και το κακάο σε ένα μπολ.  Πρόσθεσε τα γαλακτοκομικά προϊόντα (ή ότι επέλεξες) και ανακάτεψε το μείγμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.  Πρόσθεσε το μέλι ή το χυμό και ανακάτεψε καλά.  Άπλωσε την σε καθαρό και στεγνό πρόσωπο και άφησε την μέχρι να στεγνώσει.  Χρησιμοποίησε μια βρεγμένη πετσέτα για να απομακρύνεις απαλά τη μάσκα από το πρόσωπο σου.


Πήλινγκ μήλου:
Υλικά:
1 κουτ γλουκού λοσιόν μήλου-
2 κουτ γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση: Αναμιγνύετε τη λοσιόν με τη ζάχαρη και κάνετε για 2 λεπτά μασάζ με το μίγμα, αποφεύγοντας την περιοχή των ματιών.Ξεπλένετε με χλιαρό νερό.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχη ανάρτηση!Εξαιρετική δουλειά!Οι συνταγές σας απλές και εφαρμόσιμες για κάθε ηλικία....
Μπράβο!!!!!