Αναγνώστες

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012


ΜΑΤΙΑ:

Για τους μαύρους κύκλους στα μάτια:
Κόβουμε φέτες ωμής πατάτας σε μισοφέγγαρα και τις τοποθετούμε για λίγα λεπτά κάτω από τα μάτια. Επίσης μπορούμε να τοποθετήσουμε αντί για την πατάτα, δύο κουταλάκια που έχουμε αφήσει για λίγη ώρα στην κατάψυξη.
extra tip: για τόνωση και βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος κάνουμε μασάζ με ένα παγάκι σε όλη την επιφάνεια του προσώπου.



Σακούλες ματιών:
Οι αλοιφές που πωλούνται στα φαρμακεία για τις αιμορροΐδες μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως κρέμες προσώπου με πραγματικά άριστα αποτελέσματα! “Σβήνουν” τις ρυτίδες, εξαφανίζουν το “σακούλιασμα” κάτω απ’ τα μάτια και σφίγγουν το δέρμα που είναι χαλαρό. Προσέξτε μόνο μη μπει στα μάτια σας.
 


Πρησμένα μάτια:
Φροντίστε να έχετε πάντα στην κατάψυξη φακελάκια από τσάι ή χαμομήλι που έχουν χρησιμοποιηθεί. Αφήστε τα σε θερμοκρασία δωματίου για 3 λεπτά και μετά ακουμπήστε τα πάνω στα κλειστά βλέφαρα. Η τανίνη του τσαγιού περιορίζει το πρήξιμο. Αν βιάζεστε πολύ, κάντε κομπρέσες με παγωμένο νερό.



Κρέμα ματιών:
Υλικά:
1 κουταλιά σούπας λανολίνη
1 1/2 κουταλιά σούπας αμυγδαλέλαιο
2 κουταλιές γλυκού κρύο νερό
1 κάψουλα βιταμίνη Ε (στα φαρμακεία και είναι πάμφθηνη)
Εκτέλεση: Λιώστε την λανολίνη και το αμυγδαλέλαιο πάνω απο καυτό νερό που βράζει (μπαιν μαρί). Κατεβάστε το απο την φωτιά και προσθέστε το κρύο νερό και το περιεχόμενο της κάψουλας (θα την ανοίξετε και θα πάρετε τη σκόνη και θα ρίξετε, όχι την κάψουλα ολόκληρη). Χτυπήστε καλά όλα τα υλικά με ξύλινη κουτάλα ή μίξερ.



Συσφικτική κρέμα ματιών:
Μία συσφικτική κρέμα ματιών και όχι μόνο.
Υλικά:
1 φύλλο αλόης (το κόβουμε στο πλάι και το καθαρίζουμε μπρος πίσω, το κόβουμε σε κομμάτια το ζελέ του,
3-4 σταγόνες από το αγαπημένο μας έλαιο.
Εκτέλεση: Τα βάζουμε στο μπλέντερ και τα χτυπάμε δυνατά μέχρι να λιώσουν. Διατηρείται στο ψυγείο.



Αντιρυτιδικό λάδι ματιών:
Υλικά:
Μέσα σ’ενα σκούρο γυάλινο μπουκάλι των 20ml (καλύτερα να έχει και σταγονόμετρο) βάζουμε:
2 κουταλάκια λάδι jojoba
1 κουταλάκι λάδι από νυχτολούλουδο
½ κουταλάκι καροτέλαιο
 1 κάψουλα βιταμίνη Ε
3 σταγόνες αιθέριο έλαιο χαμομήλι
2 σταγόνες αιθέριο έλαιο palmarosa


Για τα μάτια σας μόνο:
Κουρασμένα μάτια που δεν λένε να ανοίξουν? Η λύση βρίσκεται σε ένα απλούστατο μείγμα από φρέσκο γάλα και μαύρο δυνατό τσάι (κρύο) σε ισόποσες δόσεις. Εφαρμόστε το με κομπρεσούλες ή βαμβακάκια σε κλειστά μάτια και σε δέκα λεπτά δείτε τη ζωή με άλλο... μάτι.
Ωμές φέτες πατάτας, ξεκουράζουν τα πρησμένα μάτια.


Φρύδια:
Για να μην πονάτε όταν βγάζετε τα φρύδια σας με τσιμπιδάκι, περάστε για ένα λεπτό την περιοχή κάτω από το φρύδι με ένα παγάκι ώστε να μουδιάσει η επιδερμίδα. Αργότερα όταν θα τραβήξετε κάποια τρίχα με το τσιμπιδάκι δεν θα νιώθετε πια πόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: