Αναγνώστες

Σάββατο 25 Αυγούστου 2012


ΡΑΓΑΔΕΣ:

Κρέμα κατά των ραγάδων:
Υλικά:
2 κ.σ. Λάδι αχιλλέας
1 κ.σ. Λάδι καλέντουλας
1 κ.σ. Βαλσαμέλαιο
1 κ.σ κερί μέλισσας
Εκτέλεση: Σε μπέν μαρί λιώστε το κερί μαζί με τα έλαια και με την κρέμα που θα πάρετε κάντε επαλείψεις κάθε μέρα στα σημεία που έχουν πρόβλημα. Μπορείτε να την χρησιμοποιείτε και κατά την εγκυμοσύνη άφοβα και μέχρι και 6 μήνες μετά τον τοκετό. Η αχιλλέα, το βαλσαμέλαιο και η καλέντουλα έχουν ιδιαίτερα αναπλαστικές ιδιότητες εξάλλου η αχιλλέα πήρετο όνομα της από τον Αχιλλέα καθώς χρησιμοποιούσε το φυτό για να επουλώνει τις πληγές των στρατιωτών του.


Ένας τρόπος είναι να τρίψεις τις περιοχές που εμφανίζουν γραμμές με ζεστό ελαιόλαδο (όχι καυτό!). Το λάδι βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος και βοηθάει σημαντικά στην μείωση των ραγάδων.

Η πιο αποτελεσματική θεραπεία είναι να ανακατέψεις αμυγδαλέλαιο, έλαιο καλέντουλας και έλαιο λεβάντας – αυτά μπορείς να τα βρεις σε επιλεγμένα φαρμακεία. Άπλωσε το μίγμα σε καθημερινή βάση και θα μείνεις έκλπηκτη από το αποτέλεσμα.

Ρίξε λίγο οινόπνευμα 70 βαθμών στις περιοχές και με ένα σφουγγάρι λούφας τρίψε τις ραγάδες μέχρι να κοκκίνισουν. Αυτό θα ήταν καλό να το κάνεις κάθε φορά, πριν απλώσεις κάποια κρέμα ή τα παραπάνω έλαια. Μην ξεχνάς το νερό! Να πίνεις καθημερινά 8 ποτήρια νερό – είναι το Α και το Ω για κάθε αισθητικό και όχι μόνο πρόβλημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: